2013 m. spalio 14 d., pirmadienis

Sūrio sausainėliai su rūkyta paprika


Ir vėl sūrio sausainėliai. Vėl pasiruošimas į svečius, vėl vynas, pokalbiai, puikus rudeniškas oras ir geras laikas. Šie visiškai kitokie, nei prieš tai kepti, bet tikrai negalėčiau išskirti, kurie skanesni. Jei mėgstate subtilų aitrumą - butinai išsikepkite, nes net neabejoju, kad greit dings nuo stalo, kaip ir mūsiškiai. Tik kodėl anksčiau nekepdavau tokių pakramstukų nesuprantu iki šiol, bet dabar žinau, kad vakarėlių ar tiesiog mini pasisedėjimų proga tokius ir panašius kepsiu daug daug kartų :)


Reikės:
100 g kietojo sūrio (naudojau Džiugą)
100 g mėgstamo fermentinio sūrio
1 nepilnas a.š.rūkytų aštriųjų paprikų
100 g sviesto
100 g miltų
žiupsnelis maltų aitriųjų paprikų

Šaltą sviestą ir dviejų rūšių sūrius sutarkuoti burokine tarka. Dubenyje sumaišyti miltus, aitriąsias ir rūkytas paprikas. Viską suminkyti, suformuoti nedidelį ir ploną ritinėlį, kurį suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą valandai ar ilgiau. Atvėsusią tešlą supjaustyti gan plonais griežinėliais (iki 1 cm), dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti įkaitintoje iki 170C orkaitėje apie 10 - 15 minučių. Palikti ataušti.
Skanaus!

  
Receptas rastas:zaidimuaikstele.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą