2013 m. spalio 9 d., trečiadienis

Keksas su persikais ir šokolado gabalėliais


Šis keksas gimė visiška improvizuotai, nes reikėjo sunaudoti užsilikusius ir nebelabai gražius  persikus. Jis nėra labai šlapias, bet jokiu būdu ir nesausas, tikrai skanus su pienu ar prie puodelio arbatos. O ir pastovėjęs antrą dieną toks pat gardus. Vietoj persikų galima dėti ir savo mėgstamus džiovintus ar šviežius vaisius, bei uogas. Taip pat šį keksą pagardinau smulkintais pieninio šokolado gabalėliais.


 Reikės:
140 g minkšto sviesto
120 g cukraus
3 kiaušiniai
200 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
2 vidutinio dydžio persikai
50 g (galima ir daugiau) smulkinto pieninio šokolado

Minkštą sviestą ir cukrų išplakti iki purios ir šviesios masės. Mušti po vieną kiaušinius vis gerai paplakant. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir maišyti tol, kol masė taps vientisa. Įmaišyti smulkintus šokolado gabalėlius.
Kepimo formą patepti riebalais (jei silikoninė nereikia), pilti pusę tešlos, išdėlioti skiltelėmis pjaustytus persikus ir užpilti likusia tešla. Kepti įkaitintoje 180C orkaitėje apie 40 min. arba, kol įkišus medinį pagaliuką jis liks sausas.
Skanaus!

4 komentarai: