Pagal originalų receptą tai turėtų vadintis pusryčių bandelėmis (scones) - tai škotiškos pusryčių bandelės, kurios valgomos su sviestu, džemu ar tiesiog vienos. Aš nedrįstu jų vadinti bandelėmis, nes manosios tikrai į tokias nepanašios, tai greičiau pusryčių sausainėliai ar pyragėliai. Ir tai mano klaida, nes tešlą iškočiojau per plonai (nors buvau įsitikinusi, kad ne) ir neiškilo taip, kaip turėjo iškilti, bet skoniui tai nei kiek nepakenkė, tai tobulas česnakų, sūrio ir žolelių derinys, butinai kartosiu ir manau, kad greitu metu. Kol pyragėliai buvo šilti, mes juos valgėme vienus, o kitą dieną puikiai tiko tiesiog su sviestu prie puodelio arbatos.
Reikės:
140 g miltų
35 g šalto sviesto
90 g tarkuoto fermentinio sūrio
1 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. sodos
1/2 a.š. druskos
1/4 a.š. maltų juodujų pipirų
1/2 puodelio šaltų pasukų
1 a.š. džiovintų žolelių mišinio ( mairūnas, čiobrelis, bazilikas, raudonėlis)
3 česnako skiltelės
Pyragėlių viršui reikės:
1 kiaušinio
1 v.š. pieno
džiovintų žolelių mišinio
Įkaitinti orkaitę iki 220C temperatūros. Į dubenį išsijoti miltus, suberti kepimo miltelius, druską ir sodą. Sudėti gabalėliais pjaustytą šaltą sviestą. Trinti tarp pirštų, kol susidarys trupiniai ir neliks miltų. Suberti smulkintą česnaką, džiovintas žoleles, juoduosius pipirus ir tarkuotą fermentinį sūrį. Viską gerai išmaišyti ir supilti pasukas. Lengvai paminkyti tešlą rankomis ir, jei masė dar šiek tiek sausa, įpilti po šaukštą pasukų, kol gausis vienalytė masė. Iš tešlos suformuoti apvalų rutulį ir ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočioti apie 2.5 cm apskritimą ir puodelio, stiklinės ar sausainių formos pagalba išspausti pyragėlius( bandeles). Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos paliekant tarpus, patepti kiaušinio/pieno mišiniu, pabarstyti žolelėmis, dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 12 - 15 min, kol taps auksinės spalvos.
Skanaus!
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą